Drie tips voor het kopen van een handscanner

Ze zijn niet meer weg te denken: barcodes en (hand)scanners. In steeds meer sectoren wordt deze techniek toegepast. Zoals handscanners voor kantoren, de gezondheidszorg, winkels en de industrie.

De handscanner – ook wel bekend als de handheld scanner – is de meest gebruikte vorm van de barcodescanners. Je moet de handscanner richten op een barcode en op een knopje drukken. Deze manier van scannen is heel makkelijk en aan te raden wanneer de gescande items niet gegroepeerd hoeven te worden.

Handscanner kopen

Wil je een geschikte handscanner kopen? Tegenwoordig zijn er zoveel varianten met verschillende opties beschikbaar dat het een flinke klus kan zijn om de juiste keuze te maken. Zeker als je niet op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. Daarom staat RedShell graag voor je klaar om de juiste handscanner te vinden. RedShell heeft twee kwalitatieve merken voor jou beschikbaar:

Wensen en behoeften

Om de handscanner te vinden die het beste bij jou past, is het verstandig om jouw wensen en behoeften te weten. Waar moet jouw ideale handscanner aan voldoen? Je kunt jezelf deze drie vragen stellen:

1. Hoe vaak zal ik de handscanner gebruiken?

Wanneer je een handscanner veel gebruikt, is het verstandig om rekening te houden met het bedieningsgemak, het draaggemak en het gewicht van de handscanner.

2. In welke omgeving gebruik ik de scanner?

Als je een product koopt, wil je natuurlijk dat je zo lang mogelijk er gebruik van kan maken. Hou daarom rekening met de duurzaamheid en de robuustheid van de scanner. Stel jezelf de vraag in welke omgeving je de handscanner wil gebruiken. Zo nu en dan een stoot of val kan geen kwaad. Maar wil je de handscanner gebruik in een magazijn? Dan is het handig om een stevige scanner aan te schaffen. Of denk eens aan scannen in een koeling of juist warme omgeving. Dat vraagt om andere specifieke mogelijkheden.
Er zijn scanners die beschermd zijn tegen stof, zand, water, vallen en stoten. De prijs van deze scanners zijn wat hoger, maar hebben een erg lange gebruiksduur.

3. Wat voor soort barcodes moet ik scannen?

Wil je 1D of 2D scannen? 1D is de welbekende barcode met de verticale strepen en kun je lezen met een 1D scanner of 1D+2D scanner. Het nadeel van deze lineaire codes is dat deze onleesbaar zijn wanneer het een klein beetje beschadigd is. Dit is dus niet een ideale code voor bijvoorbeeld distributiecentra. Wil je 2D codes scannen? Deze codes kunnen veel meer informatie bevatten dan 1D codes, zijn veel minder gevoelig voor beschadigde codes en zijn alleen leesbaar met een 2D scanner.

Door antwoord te geven op deze drie vragen, kun je al beter bepalen welke opties voor jou belangrijk zijn en welke scanner het beste aansluit op jouw wensen.

 

Handscanner: draad of draadloos?

Om de opgeslagen informatie van de barcode te verzenden, moet een handscanner kunnen communiceren met een computer.

Handscanner met USB

Vroeger werden alleen bedrade scanners gebruikt. Deze scanners hadden – via een USB connectie – een directe verbinding met de computer. De bedrade scanners zie je nog steeds heel veel. En dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig te installeren, functioneren snel en zijn ook vriendelijk voor je portemonnee.

Handscanner draadloos

De draadloze handscanners werken eigenlijk op dezelfde manier als de bedrade versie en zijn gelukkig minder duur dan vroeger. Een draadloze scanner staat in verbinding met een basisstation die verbonden is met een computer. Met deze constructie hoeft jouw computer geen draadloze verbinding te ondersteunen.

Handscanner bluetooth

​Om te communiceren met het basisstation maken de meeste draadloze handscanners gebruik van bluetooth. Je hebt dan ongeveer 10 meter bereik vanaf het basisstation. Ook zijn er geavanceerde draadloze scanners die over een speciale bluetooth verbinding beschikken en een bereik hebben tot wel 60 meter. Ook hebben deze handscanners extra functies zoals verbinding maken met een computer zonder tussenkomst van een basisstation. Een draadloze handscanner geeft je dus veel ruimte en vrijheid.

 

RedShell helpt jou kiezen

Beslissing gemaakt? Je kunt jouw handscanner kopen in onze webshop.

Heb je problemen om de juiste scanner te vinden? Of heb je vragen over een bepaalde scanner? Geen probleem, wij helpen je graag verder. Bel ons op 088-5052100 of stuur een e-mail naar sales@redshell.nl. Nog sneller een antwoord? Stuur dan een Whatsapp bericht naar 06-25497638