Harde Schijf kopen voor Server

Een harde schijf kopen is een nauwkeurige klus. Redshell helpt je graag om een de juiste harde schijf te selecteren. Een harde schijf of harddisk is een belangrijk onderdeel van je server, laptop, desktop computer, storage device (opslagapparaat). Als eerste bepalen we voor welk type apparaat je een harde schijf zoekt. Bij Redshell verkopen we de volgende typen harddisks:

  • Harde schijf voor een server
  • Harde schijf voor een storage unit / opslag
  • Harde schijf voor een desktop computer
  • Harde schijf voor een laptop

Condities van harde schijven

Bij Redshell verkopen we drie verschillende condities harddisks. Door te kiezen voor een alternatieve conditie kan je soms veel geld besparen. Lees snel verder!

Nieuwe harde schijven

Dit spreekt voor zich. Dit is een nieuwe harddisk in de originele verpakking van de leverancier met de originele garantie.

Renew

Een Renew harde schijf is een originele harde schijf in de originele verpakking van de fabrikant. Dit zijn vaak producten die terugkomen bij de fabrikant vanuit overstock in het kanaal of vanuit democentra waar ze gecontroleerd en getest worden. Renew harddisks worden net als nieuwe harddisks in nieuwe gesealde verpakking geleverd en komen in aanmerking voor de originele garantieregeling van de fabrikant. Deze producten zijn zo goed als nieuw en worden vaak veel goedkoper aangeboden, pak je winst!

Refurbished

Een Refurbished harddisk is een gebruikt en gereviseerd product. Refurbished harddisks komen niet in aanmerking voor de originele garantieregeling van de fabrikant en hebben in plaats daarvan een beperkte garantie van 90 dagen om de werking van het product. Refurbished producten worden vaak het goedkoopst aangeboden. Een mooie kans om nog verder te besparen op de aankoop van je harddisk!

Harde schijf voor een server

In een server worden meerdere harde schijven geplaatst voor redundancy. Dit noemen we een RAID (redundant array of independent disks) configuratie. In het kort komt het erop neer dat bij een defect aan een harde schijf, de data op de server toch beschikbaar blijft. Nadat de kapotte harde schijf is vervangen, wordt alle data weer hersteld.

Harde schijf kopen voor server

Aansluiting van de harddisk

De harddisk kan op verschillende manieren worden aangesloten op de server:

  1. Harde schijven met SAS aansluiting
  2. SATA aansluiting
  3. Harde schijven met SCSI

Formaat van de harddisk

Harddisks voor servers zijn er in verschillende formaten. Voor het gebruik in servers verkopen wij twee formaten:

  • 2,5 inch – afmetingen: 11 mm x 70 mm x 10-13 mm (lxbxd)
  • 3,5 inch – afmetingen: 145 mm x 100 mm x 18-25 mm (lxbxd)

Merken harde schijven voor gebruik in servers

Redshell verkoopt harde schijven van verschillende merken, de meest bekende zijn:

Hoe selecteer je de goede harde schijf voor je server?

De juiste harde schijf voor een server kan een tijdrovende klus zijn. Om snel de goede schijf te vinden hebben we twee tips voor je:

Tip 1

Bekijk de handleiding van de fabrikant:

Tip 2

Laat RedShell helpen, als wij weten waar de harde schijf voor bedoeld is gaan wij zoeken naar een compatible optie.

Redshell helpt jou kiezen

Kom je er niet uit? Geen probleem, wij helpen je graag verder. Bel ons op 088-5052100 of stuur een e-mail naar sales@redshell.nl. Nog sneller een antwoord? Stuur dan een Whatsapp bericht naar 06-25497638